Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Kelaatio

Kelaatioterapia (chelation engl, Chelat saksa) on suonensisäistä infuusiohoitoa EDTA-nimisellä (Ethylene Diamine Tetra-Acetic Acid) aminohapolla sekä terapeuttisilla vitamiini- ja hivenaine-/mineraaliannoksilla (esim. B6- ja C-vitamiinit sekä magnesium). EDTA-kelaatiossa infuusio tiputetaan laskimoon hitaasti, jolloin se kiertää koko verenkiertojärjestelmässä hoitaen kaikkia verisuonia poistamalla ei-toivottuja metalleja elimistöstä. Metalliset elementit lisäävät haitallisten happivapaiden radikaalien määrää ja aiheuttavat pitkäaikaista ärsytystä verisuonille ja solukalvoille. EDTA poistaa näitä metallisia ärsykkeitä, jolloin soluseinämät saavat aikaa parantua. Kelaatiohoito edistää terveyttä korjaamalla pääasiallisia, valtimotukoksen taustalla olevia syitä.

Ikääntyessä valtimon seinämiin muodostuu kalkkikertymiä eli plakkeja ja tautia kutsutaan "valtimon kovettumaksi" eli arterioskleroosiksi. Tästä seuraa kudosten tuhoutumista, koska ne eivät saa riittävästi ravinteita ja happea. Jotkut metallit kuten alumiini, lyijy, elohopea, kadmium, kupari ja rauta ovat myrkkyjä. Esimerkiksi korkeat lyijy- ja kadmium-arvot liittyvät kohonneeseen verenpaineeseen. Ylisuuret rauta-arvot (esim. ferritiini) voivat aiheuttaa sydänkohtauksia. Kaikki metallit, jopa ravinnollisesti tärkeät elementit, ovat myrkyllisiä liian suurina määrinä tai sijaitessaan väärissä paikoissa.

Yleensä suonensisäisen infuusion kesto on 2 - 3 tuntia. Niitä otetaan 1 - 5 kertaa viikossa. Jokainen asiakas on yksilö, joten vasta lääkärintarkastuksen jälkeen ja tutkimustulosten perusteella kullekin asiakkaalle voidaan suosittaa tarvittava hoitokertojen määrä. Useimmat asiakkaista eivät tunne kipua tai muuta epämukavuutta - he istuvat, syövät, juovat, lukevat ja juttelevat infuusioterapian aikana.